2014. ápr 29.

F1 A Ferrari versenyzői Sennára emlékeznek

írta: FormaNet
F1 A Ferrari versenyzői Sennára emlékeznek

Május 1-jén, csütörtökön lesz 20 éve, hogy a Formula-1 utoljára halálos áldozatot követelt. A széria történelmének egyik legsötétebb versenyhétvégéjén két versenyző is életét vesztette. A San Marinói Nagydíj időmérő edzésén a 33 esztendős osztrák pilóta, Roland Ratzenberger szenvedett halálos balesetet, majd egy nappal később Ayrton Sennát veszítette el az autósport világa. A tragédia helyszínén a héten egy négynapos megemlékezést tartanak a két versenyző tiszteletére, melyre ellátogat a Ferrari két bajnoka, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is.

alonso - raikkonen_1.JPG

 

Május 1 és május 4 között az imolai Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypálya egy négynapos rendezvény keretén belül tiszteleg a 20 évvel ezelőtti tragikus San Marinói versenyhétvégére, ami két nap alatt két versenyző, Roland Ratzenberger és a háromszoros világbajnok, Ayrton Senna életét követelte. A rendezvényen régi versenyautók, emléktárgyak és ereklyék is láthatók lesznek, a meghívott vendégek között pedig csütörtökön ott lesz Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is.

A Ferrari hivatalos weboldalán mindkét világbajnok megemlékezett a brazil legendáról, és bár még mindketten nagyon fiatalok voltak az 1994-es tragédia idején, de Senna emléke tisztán él bennük. 

Fernando Alonso: Azt hiszem Senna minden versenyző számára etalon, és nyilvánvaló, hogy korának legjobbja volt. Hihetetlen győzni akarása különlegessé tette, és a számok magukért beszélnek. Mindig a végsőkig küzdött, amivel kivívta kollégái tiszteletét, és mára ezzel vált legendává. Még nagyon kicsi voltam, és akkoriban a spanyol tv nem közvetítette a Formula-1-et, de édesapám nagy rajongó volt, így általa már tudtam valamit róla, és az első gokartomat ugyanolyan színűre festette, amilyen az ő autója volt.

Kimi Räikkönen: Senna halála a Formula-1 világának hihetetlenül szomorú pillanata volt. Még kisiskolás voltam, és még ha nem is sok mindenre emlékszem róla, de az a nap örökre megragadt az emlékezetemben. Nagyszerű versenyző volt, és sokaknak, akik utána jöttek, ő volt a mérce. 

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 alonso raikkonen ayrton senna formula-1