2014. júl 14.

F1 Vettel hazai kedvencei

írta: FormaNet
F1 Vettel hazai kedvencei

Hétvégén a címvédő, Sebastian Vettel otthoni közönség előtt, a Német Nagydíjon, Hockenheimringen  veheti fel a harcot a Mercedesek ellen. Ebből az alkalomból, csapata feltett néhány könnyed kérdést bajnokának, a válaszokból pedig kiderül, miket kedvel legjobban hazájában a 27 esztendős négyszeres világbajnok...

vettel - 2013 - nürburgring.JPG

 

Kedvenc focicsapatod?

Sebastian Vettel: Ez egyszerű kérdés, az Eintracht Frankfurt.

Kedvenc német focistád?

SV: Franz Beckenbauer.

Kedvenc német együttesed?

SV: CRO.

Kedvenc német dalod?

SV: Ted Heroldtól az Ich bin ein Mann.

Kedvenc német ételed?

SV: Bratwurst mit Kartoffelbrei – ez a sültkolbász és krumplipüré német változata

Hogyan szereted a kolbászt?

SV: Currysen

Kedvenc német mondásod?

SV: Alles klar, Keiner weiss Bescheid – ez annyit jelent, hogy csak akkor lépj tovább, ha mindent lerendeztél. 

Kedvenc német városod?

SV: Nagyon szeretem Berlint.

Mit kedvelsz legjobban a szülővárosodban?

SV: Hogy a családom és a barátaim ott vannak.

Kedvenc vicced?

SV: A németek nem szoktak viccelni.

Kedvenc német tévés műsorod?

SV: A tetthely – ez egy régóta tartó német/osztrák/svájci bűnügyis sorozat, ami különböző helyszíneken játszódik ezekben az országokban.

Kedvenc német színészed?

SV: Jürgen Vogel – a The Wawe (2008), a The Free Will (2006) és a Life is all you get (1997) filmekből ismert.

Mit csinálsz legszívesebben otthon? Mi az első dolgod, ha hazamész Németországba?

SV: Ez nem kérdés – az első dolog, hogy megízlelem édesanyám főztjét.

A négyszeres bajnok ugyan most nem a legjobb autóban ül, ettől függetlenül nagyon elszántan készül a szezon 10. nagydíjára.

„Mindig élvezem a Hockenheimring hangulatát. Már reggel amikor érkezünk, tele van rajongókkal, és az autóból rengeteg német zászlót lehet látni a lelátókon. Az autogram osztás is mindig nagyon mozgalmas, és ezt a sok kis apró dolgot igazán élvezem a Hockenheimringben. Nagyon sok biztatást kapunk. Az edzések alatt is érzed, hogy a szurkolók a lelátókon neked drukkolnak, nem számít hol állsz. Természetesen szeretnénk a lehető legtöbbet visszaadni ebből  szurkolóinknak, de néha ez nem rajtad múlik. Az biztos, hogy támadni fogunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk”- nyilatkozta Vettel a csapat futamelőzetesében.

Ami a bajnoki pontversenyt illeti, Vettel jelenleg a hatodik helyen áll, és összesen 95 pont a hátránya a lista első helyét elfoglaló honfitársával, Nico Rosberggel szemben. A reális esélyeket úgy látja, hogy a Mercedes akár minden futamot megnyerhet a szezon hátralévő részében, de hozzátette, hogy amíg matematikai esélye van a végső győzelemre, addig nem mond le róla.

„Ha megnézzük a pontokat, akkor matematikailag még küzdehetünk a vb címért, így hülyeség lenne azt mondani, hogy feladtam. Reálisan nézve a Mercedes most abban a helyzetben van, hogy akár minden versenyt megnyerhet, és sorozatos kettős győzelmet arathat anélkül, hogy bárki nagyon megzavarná. Célunk, hogy utolérjük és megelőzzük őket, inkább előbb mint utóbb. A különbség azonban hatalmas, így rövid időn belül ezt nehéz lesz véghezvinni”- idézi a német versenyzőt az Autosport.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 sebastian vettel hockenheimring német nagydíj formula-1