2015. már 09.

F1 Ferrari: Kimi és Vettel a tökéletes kombináció

írta: FormaNet
F1 Ferrari: Kimi és Vettel a tökéletes kombináció

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene úgy véli, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen személyében a csapat egy tökéletes kombinációval kezdi meg az idei szezont.

vettel_kimi.JPG

 

Tavaly ilyenkor leginkább az új motorformula új autói voltak rivaldafényben, és a várakozások, jóslatok  leginkább erről szóltak, most viszont többnyire a versenyzők, új pilótapárosok vannak középpontba. Az egyik ilyen nagy kérdés, hogy Fernando Alonso távozása után, a Ferrari megüresedő helyére érkező Sebastian Vettel vajon segít-e visszavezetni a sikerek útjára a mostanság nagymértékben átalakult olasz gárdát, illetve Kimi Räikkönen végre kap-e egy számára megfelelő autót és visszatér-e dicsőséges fénykora?

Köztudott, hogy Seb és Kimi jóbarátok, ugyanakkor két teljesen más személyiség a két világbajnok, és ezt maga a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is elismeri. Ezzel együtt a szakember úgy véli, hogy ez a kombináció a csapat számára sikeres lesz. 

„Két teljesen különböző karakterről van szó”- kezdte Arrivabene, aki Vettelt "Ferrari rajongóként” jellemezte, és azt is megérti, hogy Kimit sokan kissé különcnek tartják.

„Kimi az a fajta ember, aki nem szeret hülyeségekről beszélni, inkább csak komoly dolgokról. Nála nem lehet tudni, hogy néhány perc társalgás után kezet nyújt és elmegy, vagy éppen órákat fogtok beszélgetni, és a végén megölel. Vannak akik szerint ez furcsa benne, de a versenyzők furcsák. Ő egy nagyon jó srác és egy jó versenyző”- idézi a csapatfőnök az Autosport.

„Seb teljesen más, ő egy vérprofi. Egy másik német srácra emlékeztet… Nagy hatással van rám a koncentrációs képessége és az, ahogy az autó részletein dolgozik. Jegyzeteket készít, és ezeket megosztja velünk a megbeszéléseken, ami egy nagyon jó dolog.”

„Szóval két különböző versenyzőnk van, de mindketten nagyon elkötelezettek. Sebastian már teljesen beilleszkedett, és máris 120 százalékosan része a családunknak. Ő egy szórakoztató srác, szuper személyiség, aki két lábbal áll a földön. Nem vagyok meglepve, hogy már négy világbajnoki címet nyert. Michael (Schumacher) óta eddig Kimi volt a Ferrari egyetlen világbajnoka, szóval megvan a tökéletes kombinációnk."

Bár Vettel nem kedveli ha gyermekkori hősével és példaképével, Schumacherrel hasonlítják össze, de a Ferrarihoz igazolása, nagyjából elkerülhetetlenné tette mindezt, és sokan egy új „Schumacher érát” várnak ettől a párosítástól. Így gondolja ezt a hétszeres világbajnok legenda egykori riválisa, Jacques Villeneuve is.

„Vettel hozzáállása nagyon emlékeztet Schumacherre, éppen ezért az olaszok rajongani fognak érte. Ez pedig fontos a Ferrarinak, mert különben az elvárások gyorsan túlnőhetnek rajtuk. Ő egy megmentőként érkezik a csapathoz, mint a Messiás, Schumacher jogos örököse”- nyilatkozta a napokban Villeneuve.

Hogy a Ferrari csapatvezetője által „tökéletes kombinációnak” aposztrofált páros valójában mennyire lesz sikeres, arról reméljük, hétvégén már kaphatunk egy kis ízelítőt, az viszont tény, hogy az előszezonban mutatott forma optimizmusra ad okot a Ferrari rajongói számára. 

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 forma-1 vettel kimi formula-1