2011. júl 14.

F1 fantázia Adrian Sutillal

írta: FormaNet
F1 fantázia Adrian Sutillal

Adrian Sutil 2007-ben debütált a száguldó cirkuszban, és az eddigi öt teljes szezon alatt leginkább a középmezőnyt erősítette. 80 nagydíjon van túl, és eddig összességében 63 pontot gyűjtött, és legjobb eredményét a 2009-es Olasz Nagydíjon sikerült elérnie, ahol a második rajtkockából indulhatott, és végül negyedikként szelte át a célvonalat. Az eredmények tükrében Sutil valószínűleg leginkább egy dobogós helyezésről álmodozik, de a formula1.com sorozatából most egyéb F1-es vágyálmait is megtudhatjuk.
 
Ha választanod kellene egy várost a világ bármely pontján egy új Formula-1-es utcai pályához, melyik várost választanád, és milyen szempontok alapján döntenél?
 
Adrian Sutil: Las Vegast választanám. Azt hiszem ez egy nagyszerű és tökéletes hely lenne a Formula-1-es versenyekhez. Nagyon szórakoztató, és igazán különleges lennek az emberek számára.
 
Ha választhatnál egy korábbi világbajnokot csapattársadnak, ki lenne az és miért?
 
AS: Ayrtont Sennát választanám. Őt úgy ismerik, mint az egyik legjobb versenyzőt, aki valaha élt, és én mindig a legjobbakkal szeretnék versenyezni.
 
A múlt Formula-1-es újításai között sorakozik az aktív felfüggesztés, a turbófeltöltéses motorok, a hat kerék és sorolhatnánk még… Ha valamelyik innovációt vissza lehetne hozni a múltból, melyik választanád, és miért?
 
AS: A turbófeltöltés és a V12-es motor. Imádom a hangját, és én már nem vezettem turbómotoros kocsit. A közutakon is ez az egyik kedvenc motortípusom.
 
Milyen innovációkat szeretnél látni a jövőben? 
 
AS: Szeretnék látni egy autót, ami mindenféle előírás nélkül épül meg. Érdekes lenne látni, hogy milyen gyors lenne egy ilyen F1-es versenyautó. Valószínűleg túlságosan is gyors lenne ahhoz, de csodálatos lenne egy ilyet látni. 
 
Ha csak egy versenypályán vezethetnél életed végéig bárhol a világon vagy éppen a múltból bármelyik közül, akkor melyiket választanád?
 
AS: A Nordschleifét választanám. 
 
Maserati, Alfa Romeo, Tyrell, March - csak néhány csapat, akik már nem részesei a szériának. Melyik egykori csapatnál versenyeztél volna legszívesebben, és miért?
 
AS: Nagy Ferrari rajongó vagyok, és ezért a múltban itt szerettem volna versenyezni, de ez az egyik álmom a jövőre nézve is.
 
Ha tervezhetnél egy F1-es pályát, melybe az összes kedvenc kanyarjaid bekerülhetnének, akkor melyik lenne az a három, amit mindenképpen beraknál?
 
AS: Az Eau Rouge Spából, a Esses a Szuzukából, és a Copse Silverstone-ból. Ezek mind nagy sebességű kanyarok, és csodálatos itt vezetni, különösen egy F1-egy autót. Igen nagy G erők hatnak.
 
Ha visszamehetnél az időben, és 1950-1990-ig bármelyik évtizedben versenyezhetnél, melyik évtizedet választanád, és miért?
 
AS: Az 1960-as éveket választanám. Azt hiszem ez egy csodálatos korszaka volt a versenyzésnek. Nagy versenypályák, és teljesen különböző versenyautók voltak. Minden autó egyedi volt, hiszen a szabályozások ekkor még nem voltak ennyire kötöttek.
 
Ha a Formula-1 nagy versenyzői közül ki kellene választanod két pilótát, két különböző korból, hogy megnézd, hogyan versengenek egymás ellen, kik lennének ők?
 
AS: Fangiót és Sennát választanám egymás ellen.
 
Ha csapatfőnök lennél, a jelenlegi mezőnyből kiket szerződtetnél le saját csapatodba?
 
 AS: Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót.  
 
A jelenlegi versenynaptár 19 futamból áll. Ha még egy helyszínt hozzáadhatnál, melyik lenne az, és miért?
 
AS: Az A1-Ringet, mai nevén a Red Bull Ringet tenném hozzá. Nagyon szeretem a hangulatát is, és a pálya egy nagyon szép környezetben épült.
 
Egy vacsora-partira vagy hivatalos, ahová magaddal vihetsz négy ember a motorsportok világából, akár a múltból is. Kiket hívnál meg?
 
AS: Sennát, Kimi Räikkönent, Nigel Mansellt és Alonsót.  
 
Ha lehetőséged nyílna egy F1-es autót vezetni a múltból (kivéve mostani csapatod autói), melyikbe ülnél bele?
 
AS: Az egyik a régi Mercedes ezüst nyilat. Nem tudom ez melyik évből volt, de már elég idős lehet.
 
Tetőtéri medence, tekepálya, sushi bár - csak néhány dolog, ami a legtöbb F1-es lakóautóban nem található meg. Ha hozzátehetnél egy dolgot a csapatod lakóautójának felszereléseihez, berendezéseihez, akkor mi lenne az?
 
AS: Talán egy szép fürdő.
 
Képzeld el, hogy most nyerted meg a világbajnoki címet. Hová mennél ünnepelni, és milyen ünnepi menüt választanál?
 

AS: Egy olyan vacsora partit rendeznék, ahol nem lenne létszám korlát. A vendégek annyit ehetnének és ihatnának, amennyit csak akarnak. Persze egy jó étteremben, ami valószínűleg Los Angelesben vagy Las Vegasban lenne.  

Még több F1 fantázia

Mark Webber

Sergio Perez

Sebastian Vettel

Lewis Hamilton

Rubens Barrichello

Paul di Resta

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 fantázia formula 1 adrian sutil