2011. már 25.

Jenson Button volt a pénteki nap legjobbja

írta: FormaNet
Jenson Button volt a pénteki nap legjobbja

A jelek szerint az évadnyitóra magára talált az eddig gyengélkedő McLaren-Mercedes is, és Jenson Button valamint Lewis Hamilton idejét a délután folyamán nem sikerült a riválisoknak túlszárnyalniuk. A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso ismét harmadik lett, míg csapattársa, Felipe Massa csak az élmezőny végén foglalt helyet.


A második szabadedzésen is megúszták az előre jósolt esőt a versenyzők, és bár az edzés elején néha szemerkélt, de nem volt szükség esőgumikra. Mivel a pálya is teljesen felszáradt, és már valamelyest felgumizódott, így fél órán belül már Heikki Kovalainen és a két hispániás kivételével a mezőny összes versenyzőjének volt mért ideje, és Webber délelőtti legjobbját (1:26.931) is hamar túlszárnyalták.

Elsőként a két McLaren ment 1:26 alá, ezzel bő fél órával a leintés előtt, Jenson Button - Lewis Hamilton duó állt a tabella élére, majd őket követte Fernando Alonso.
A Red Bullok a negyedik-ötödik helyen álltak, és mivel a csapat elsősorban a hosszú etapokra koncentrált, így ez a sorrend már nem is változott a leintésig.
 
Michael Schumcaher hatodik lett, míg csapattársa Nico Rosberg csak a tizedik legjobb időt autózta. Kettőjük közé Felipe Massa, Sergio Perez, valamint Rubens Barrichello férkőzött be.
 
A kiscsapatok közül a Team Lotus pilótái voltak a legjobbak, de már nagyjából öt másodperces hátrányban zártak Buttonhoz képest.
 
A Hispaniának az utolsó percekre sikerült az egyik autóját menetkészre összerakni, amivel Vitantonio Liuzzi már csak mindössze egy kört tudott megtenni. Mért időt azonban továbbra sem teljesített az F111-es, így egyelőre nem lehet tudni, hogy beférnek-e a 107 százalékba.
 

Az utolsó fél órában a mezőny az állítható hátsószárnyak versenykörülmények közti alkalmazását is szimulálta, vagyis a pilóták csak az FIA által kijelölt előzési zónában használták a rendszert. Az edzés alatt a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery úgy nyilatkozott, hogy a vártnál kevésbé kopnak az abroncsok, így számításai szerint 2-3 kerékcserére lesz szükség a futamon. Vettel egyébként több mint 20 kört tett meg egy garnitúrával.

Második szabadedzés eredménye:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első szabadedzés eredménye

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 szabadedzés melbourne jenson button ausztrál nagydíj