2011. ápr 13.

A Force India komolyan gondolja - indul a pilóta akadémia

írta: FormaNet
A Force India komolyan gondolja - indul a pilóta akadémia

A Force India komolyan gondolja, hogy megkeresi a hatalmas ország „Lewis Hamiltonját." Mint arról mát tavaly beszámoltunk, az indiai F1-es istálló nagyszabású tehetségkutató, és tehetséggondozó projekt elindítását tervezte, melynek célja, az 1,1 milliárd lakosú országban megtalálni a jövő Formula-1-es pilóta tehetségeit.

Erről itt olvashattok

 Az elképzeléseket mára tettek követték, és elindult a hatalmas országban az a sportakadémia, mely reménybeli indiai fiatalokat igyekszik nevelni a száguldó cirkusz számára. A csapat tulajdonos, csapatfőnök Vijay Mallya úgy véli, ezzel is dicsőséget szerezhetnek a nemzetnek, és még szorosabbra fűzhetik a kapcsolatot a Formula-1-el, különösen annak tükrében, hogy idén rendezik meg először az F1 Indiai Nagydíját október 30.-án.
 
 
„A Force India Akadémia felállítása sporttörténeti mérföldkő Indiában. Ez az első alkalom, hogy valaki ilyen ambiciózus programba fogott országunkban. Célunk az, hogy saját finanszírozásunkkal olyan tehetséges aspiránsokat kutassunk fel, akik a jövő reménységei. A programunk egyértelmű, szakmai karrier biztosítása a motorsportban, hogy egyszer majd a kiválasztott tehetségek nemzetközi szinten képviselhessék Indiát, és remélhetően dicsőséget hozzanak a nemzet számára. Az Akadémia ötlete azért született, hogy inspirálja azokat a fiatalokat, akiknek soha sem lenne lehetőségük megmutatni veleszületett képességeiket. Akadémiánk olyan lelkes indiai fiatalokat vár, akik kellő szenvedéllyel rendelkeznek, és mint pilóták szeretnének a későbbiekben bizonyítani, ezáltal hosszú távon biztosítva a versenyző utánpótlást. Ha csak egy tehetséget is rajtrácsra tudunk állítani, akkor már megérte az erőfeszítés. Szeretnék köszönetet mondani támogatónknak, az Exxon Mobilnak, hogy osztozik jövőképünkben, hogy az elkövetkező időszakban támogatja ez irányú lépéseinket. Hosszú és kanyargós úton indulunk, de bízunk abban, hogy elérjük céljainkat, és el tudunk juttatni tehetségeket az F1 izgalmába” – nyilatkozta a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya.
 
Ezzel ismét közelebb került a világ legnépesebb országa a száguldó cirkuszhoz, és ha az októberi Indiai Nagydíj sikeresen lezajlik, úgy a világ F1-es társadalma minden bizonnyal komoly elismeréssel adózik majd a Maharadzsák országának, a szériáért tett erőfeszítéseiért.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória  
Szólj hozzá

f1 india forma1 formula1 force india vijay mallya formanet pilóta akadémia