2011. okt 20.

2012-től nem az RTL Klub közvetíti az F1-es futamokat

írta: FormaNet
2012-től nem az RTL Klub közvetíti az F1-es futamokat

Az origo értesülése szerint jövőre már nem az RTL Klub közvetíti a Formula-1-es futamokat.
 
Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter az origo kérdésére megerősítette, hogy 2012-ben a kereskedelmi csatorna már nem közvetíti a Forma-1-es nagydíjakat.
 
A király-kategória magyarországi közvetítése egy évtized után újra visszakerülhet a közszolgálati csatornára, az MTV-re.
Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója az origo megkeresésére elmondta, hogy nagyon szeretné, ha a széria jövő évtől átkerülne az MTV-re, és a közvetítési jogokról az MTVA már tárgyalásokat folytat.
 
A 2001-es szezon volt az utolsó, melyet még az M1-en követhettek nyomon a tévénézők, majd 2002-től vette át az RTL. A futamok éveken keresztül komoly nézettséget jelentettek az RTL Klub számára, és annak ellenére, hogy a Koreai Nagydíjon Sebastian Vettel már világbajnokként állhatott rajthoz, a versenyt a kereskedelmi célcsoport 43 százaléka nézte, de korábban nem volt ritka a 45-50 százalékos nézettsége sem. A legutóbbi koreai futamot a teljes lakosság 34 százaléka követte figyelemmel a kereskedelmi csatornán keresztül.
 

Az RTL Klub egy korábbi közleményében gazdasági okokra hivatkozva indokolta műsorpolitikájának átszervezését, melyből kiderül, hogy a reklámbevételek miatt a jövőben leginkább a nagyszabású főműsoridős tartalmak készítésére és sugárzására helyezik a hangsúlyt.

"Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját. Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét ugyanis a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse" - állt az RTL Klub egyik korábbi közleményében. 

Forrás: origo.hu

Szólj hozzá

rtl mtv f1 formula 1 f1 közvetítés