2011. dec 15.

Schumachernek idén is problémát jelentett a tesztek hiánya

írta: FormaNet
Schumachernek idén is problémát jelentett a tesztek hiánya

A modernkori Formula-1, azaz az új szabályok nagyban hozzájárultak a nehézkes visszarázódásához, állítja a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher.
 
91 győzelem és összességében 154 dobogós helyezés után Michael Schumacher a visszatérése óta eltelt 38 nagydíjon egyetlen egyszer sem állhatott fel a pódiumra, és hiába mondja el időről időre, hogy jelenleg az autó még nem győzelemre kész, a feléje irányuló kritikák továbbra sem maradnak el.
A jövő hónapban 43. születésnapját ünneplő német ellen általában a korát hozzák fel, illetve sokak szerint már nem annyira eltökélt, és koncentráltságából is veszített.

"Vannak akik megkérdőjelezik eltökéltségemet, és úgy vélik, hogy a hozzáállásom megváltozott. Jó lenne, ha kívülállóként, a dolgok ismerete nélkül nem mennének bele ilyen találgatásokba” -  mondta az olasz Corriere della Serának adott interjúban Schumacher, aki természetesen azt is elismerte, hogy ennél azért kicsivel jobb teljesítményre számított.
 
"Azt hittem, hogy legalább egy-két alkalommal elérhető lesz a dobogó. Együtt keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk teljesítményünkön, és nem aggódunk. Az F1-ben nincsenek varázspálcák. A múltban sok tesztre volt lehetőség. Most nem így van, és a gumikkal volt néhány problémám, meg kellett tanulnom, hogyan kell megfelelően kezelni őket. Korábban, amikor megérkeztem egy versenyhétvégére, már mindig tudtam, hogy mi hogyan fog működni, és mire számíthatok. Most az első teszt mindig a pénteki nap, és még mindig szoknom kell ezt a rendszert.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 michael schumacher