2012. máj 09.

F1 Alonso: Egy különleges nap Maranellóban

írta: FormaNet
F1 Alonso: Egy különleges nap Maranellóban

Fernando Alonso szokásos versenyhétvége előtti blogbejegyzésében nem csak az első európai futamról, de a keddi megemlékezésről is beszámolt. A Ferrari spanyol versenyzője nagyon örült egykori csapattársa, Jacques Villeneuve látogatásának, és továbbra is lenyűgözőnek tartja csapata fantasztikus történelmét.

 
"Tegnap egy különleges napot töltöttem el Maranellóban. Gilles Villeneuve halálának 30. évfordulója volt, és a Ferrari különleges módon emlékezett meg erről, fia, Jacques vezette a 312 T4-est, amit apja vezetett az 1979-es szezonban. Gilles egy legenda Maranellóban, és szerte a világban, ezért azt hiszem, hihetetlen dolog, hogy Jacques vezethette ezt a fantasztikus autót.”

"Amit én tudok az édesapjáról, azt természetesen csak filmekből tudom. Amire a legjobban emlékszem, az a dijoni párbaj volt Arnoux ellen, és tegnap ugyanaz az autó volt a pályán. Sajnos manapság már nem láthatunk ilyen csatákat, mert ma már az aerodinamika uralja az autókat, így bizonyos manőverek kivitelezése már nem lehetséges. Mindemellett akkoriban a versenyzők között is nagyobb volt a tisztelet mint most, részben talán azért, mert tudták, hogy ezekben az autókban az életüket kockáztatják. Persze nem akarom azt mondani, hogy jelenleg helytelenül mennek a dolgok, de azt hiszem többnyire nincs meg az a kölcsönös tisztelet, ami akkoriban volt. Ez egy olyan probléma, ami egészen a junior kategóriákig nyúlik vissza, és azt hiszem itt az ideje, hogy megpróbáljuk ezt visszaszerezni.”

„Örültem, hogy  Jacques itt volt  Maranellóban: először ölthetett magára egy Ferrari emblémás piros overált, melyen az ő neve állt. Barátok vagyunk, és jó volt újra találkozni vele. Noha csak kevés ideig, de 2004-ben csapattársak voltunk, és jól kijöttünk egymással. Egy nagyon profi, és nagyon őszinte ember. Tegnap lehetőség adódott arra is, hogy újabb sisakkal bővüljön a gyűjteményem. Kaptam egy olyan sisakot tőle, amit még a Saubernél viselt. Jó volt látni, hogy ennyi embernek okozott örömöt, hogy láthatta visszatérni a pályára a Villeneuve nevet. Ez egy újabb olyan epizód volt, ami megértette velem, hogy mennyire különleges A Ferrari történelme, hogy milyen hihetetlen hagyománya van ennek a csapatnak,  miközben mindig a jövőbe tekint.”

 
A keddi nap eseményei után a kétszeres világbajnok rátért a következő kihívásra, hazai futamára, a Spanyol Nagydíjra. 
 
"Montmelóban arra számítunk, hogy egy lépéssel előrébb leszünk, de szombatig nem fogjuk megtudni, hogy mekkora ez a lépés. Vannak frissítéseink, melyek egy részét már teszteltük Mugellóban, és vannak olyanok, amiket majd a pénteki szabadedzésen fogunk kipróbálni. Nyilvánvaló, hogy miután az első négy versenyen a károkat próbáltuk minimalizálni, így most már át kell kapcsolni. De azt nem mondanám, hogy ha Barcelonában nem leszünk pole-ban, akkor máris itt a világvége…A lényeg a haladás, és amennyire csak lehetséges, a különbségek csökkentése először ezen a hétvégén, majd Monacóban még tovább, és Montrealban, Valenciában, Silverstone-ban… A szezon nagyon hosszú, és még 16 verseny van, éppen annyi, ami 2003-ban egy teljes szezonnak felelt meg.”
 
FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

Szólj hozzá

blog ferrari f1 formula 1 fernando alonso jacques villeneuve