2012. júl 25.

F1 Domenicali immúnis a kívülről érkező eufóriára

írta: FormaNet
F1 Domenicali immúnis a kívülről érkező eufóriára

A Scuderia Ferrari a szezon közepén jelenleg magabiztos előnyre tett szert, ami az egyéni világbajnoki cím sorsát illeti. Spanyol pilótájuk, Fernando Alonso 34 pontos előnnyel várhatja a soron következő Magyar Nagydíjat, és sokan máris a kétszeres bajnok kezében látják az újabb trófeát. Éppen ezért a maranellóiak vezetősége óvatosságra inti a rajongótábort.

stefano domenicali.JPG 

Fernando Alonso idén tökéletes formában van, és miután a legutóbbi két nagydíjat megnyerte, jelenleg olyan magabiztosan vezeti a világbajnoki pontversenyt, hogy egy esetleges nullázás sem változtatna pozícióján. A csapatvezető, Stefano Domenicali természetesen örül az eredményeknek, látja a fejődést a szezonkezdet óta, de a Ferrari hivatalos weboldalán kifejtett azon véleményét is, hogy a pillanatnyi helyzetből nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni, és ezzel nyomás alá helyezni csapatát.

 "Jó látni, hogy a rajongóink boldogok a legutóbbi eredmény miatt, de senkinek se legyenek semmiféle illúziói. Az a tény, hogy Fernandóval vezetjük az egyéni bajnokságot, nem ringat minket abba a hitbe, hogy minden rendben van, és a mi vitorlánknak kedvez a széljárás, sőt éppen ellenkezőleg. A Red Bull az elmúlt években mindig nagyon erős volt Budapesten, a McLaren pedig egy enyhe hanyatlás után Németországban bebizonyította, hogy visszatért az élmezőnybe. Ezen kívül, ott van még a Mercedes és a Lotus, illetve olyan csapatok, mint például a Williams és a Sauber, akik megmutatták, hogy bizonyos körülmények között a dobogóért is tudnak harcolni. Nyilvánvaló, hogy számos ellenfél van, akik nagyon erősek.”

Domenicali azt is elárulta, hogy a csapat elnöke, Luca di Montezemolo is egyértelműen kijelentette két lábbal a földön kell járnia a Maranellói csapatnak, és a szurkolóknak is.

000 facebook_banner.jpg

„Mint mindig, Montezemolo most is nagyon egyértelmű volt: két lábbal a földön kell járnunk, és dolgozni, dolgozni, dolgozni.  Budapest után két olyan nehéz versenyünk lesz, mint Monza és Spa, ahol meg kell mutatnunk, hogy a gyors pályákon is versenyképesek vagyunk. Az F2012 teljesítménye sokat fejlődött a szezon eleje óta, de addig nem lehetünk elégedettek, amíg nem a miénk a leggyorsabb autó a pályán. Még mindig hosszú út áll előttünk, ami tele van akadályokkal.  A legveszélyesebb dolog lenne, ha elkapna minket az az eufória, amely kívülről érkezik felénk. De nyugodt vagyok, mert immúnis vagyok az ilyen dolgokra.”

FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 formula-1 stefano domenicali