2012. aug 03.

F1 De la Rosa: Nem leszünk sokáig utolsók

írta: FormaNet
F1 De la Rosa: Nem leszünk sokáig utolsók

Bár a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a HRT autóinak a 107%-os szabály értelmében, nem sikerült kvalifikálni a futamra, de ezt követően a szezon további részében - magához képest - jól , sőt veterán pilótájuk, Pedro de la Rosa szerint bravúrosan teljesítette a kiscsapat, a 2012-re előirányzott terveket.

HRT hungaroring.JPG 

A HRT idén is a bajnokság legvégén foglal helyet, ám Pedro de la Rosa szerint a kiscsapat már most elérte a 2012-re kitűzött céljait, ami nem más volt, mint a 107 százalékos szabályhoz mérten ebben a szezonban csökkentség hátrányukat 104 százalékra.

„Kétségtelenül megvalósultak a kitűzött célok, időnként bravúrral. Az év elején 107 százaléknál nagyobb volt a lemaradás, de Monacóban már csak 103,6 százalék volt a hátrány, a legjobb kvalifikációs eredményünk pedig a valenciai 103.4 százalék.  A legnagyobb célunk, amit kitűztünk magunk elé a 104 százalék volt, és ezt sikerült túlszárnyalnunk, illetve lehetőségünk van ezt a hátrányt tovább csökkenteni. Könnyebb helyzetben vagyunk így fél távnál, mint a nagycsapatok, hiszen nekünk nagyobb rést kell csökkenteni. Elértük, amit akartunk, de lehetnek magasabb elvárásaink is magunktól” – beszélt őszintén a 41 esztendős spanyol versenyző, és meglátásai szerint az idei évben nyújtott teljesítményük megalapozhatja a 2013-as magabiztos, eredményes szereplésüket.

„Ha 103%-on belül tudunk teljesíteni, az nagy siker lesz. KERS nélkül különösen, ráadásul a többieknél egy kevésbé hatékonyabb DRS rendszerrel. Nehéz feladat lesz, mert az utóbbi versenyeken megnőtt a különbség.”

000 facebook_banner.jpg

De la Rosa - akinek a legjobb eredménye ebben az évben a Valenciai 17. helye - azt mondja a csapata jelentős fejlődést mutat a szezonkezdet óta, és az új madridi központban visszanyerték hitüket is.

„A csapat változáson megy keresztül, a fejlődés időszakán, és fantasztikus főhadiszállás átalakította a csapatot. Jó alapból napról-napra fejlődhetünk, nem állunk le, nincs megoldhatatlan helyzet. Érezzük a támogatásokat, de nem annyira könnyű hátulról rajtolni és hátul befejezni a versenyt. Ami minden nap motivál az az, hogy javulunk, és nem leszünk már sokáig hátul. Jó látni, hogy erősnek érezzük magunkat a csatában” – bizakodott a spanyol.

FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 hrt pedro de la rosa formula-1