2012. okt 16.

F1 Button szerint a McLarenen belüli feszültség a nagyképű újságírók kitalációja

írta: FormaNet
F1 Button szerint a McLarenen belüli feszültség a nagyképű újságírók kitalációja

Amióta Lewis Hamilton bejelentette távozását a McLarentől, egyre több írás jelent meg arról, hogy a 2008-as világbajnok és csapata között jelentősen megromlott a viszony. Sokan kiéleződő ellentétet vélnek felfedezni Hamilton és csapattársa, Jenson Button között is, és a wokingi alakulatnál véleményezett feszültséggel kapcsolatban többen keresik állításuk önigazolását. Az érintettek azonban egészen másként vélekednek erről, és Hamilton nyilatkozatából úgy tűnik, ez nem csupán az elvárható PR része, hiszen ha rosszul érezné magát az alakulatnál a távozás bejelentését követően, miért is mondana mást?

Jenson-Button üzenete a sajtónak.jpg

Jenson Button a Guardiannek adott interjúban elmondta, hogy kapcsolata Hamiltonnal továbbra is tökéletes, azonban úgy gondolja, Lewis hibát követett el akkor, amikor úgy döntött, hogy elhagyja a wokingi istállót. A két brit világbajnok pilóta eddigi harmonikus kapcsolatában csupán két internetes „pengeváltás történt”  Hamilton twitteres bejegyzései miatt, amit rövidesen tisztáztak is egymással. (A Belga Nagydíj időmérőjét követően a telemetriai adatok megjelenítése, és Hamilton azon tévedése, hogy Button törölte ismerősei közül a mini blog oldalon)

A Koreai Nagydíjon Hamilton távozása miatt is reflektorfénybe került a McLaren és Lewis, és azok az újságírók, akik valami szenzációval szerették volna „megajándékozni” olvasóikat arról cikkeztek, hogy a 2008-as világbajnok nagyon egyedül maradt a csapatnál. Button azonban határozottan ragaszkodott ahhoz, hogy Koreában is minden az addigiakhoz hasonló mederben folyt.

„A csapat minden tőle telhetőt megad Lewisnak, mert Lewis esélyt adhat a csapatnak a győztes versenyekre, ahogyan én is. Az istállónál törődnek a pilótákkal, mint ahogy a győzelemmel is. Nincs semmiféle változás a csapatnál, mert továbbra is két pilótával versenyzünk."

A hazai olvasóik felé a bennfentesség látszatát kelteni igyekvő újságírókról is említést  tett a 2009-es világbajnok.

„Elképesztő, ahogy ezek a nagyképű emberek a csapathoz állnak, de ezekből semmi sem igaz. A légkör a csapatnál fantasztikus. Amennyire látom, Lewis koncentrált, és versenyeket akar nyerni. Semmi sem változott, ez csak néhány ember nézőpontja a széles közönség felé, pedig inkább a valódi tényekre lenne szükség."

Button azonban azt a véleményét sem rejtette véka alá, hogy Hamilton rosszul döntött akkor, amikor elhatározta, hogy elhagyja a McLarent.

„Azt választotta, hogy a saját útját járja az év végétől. Ez az ő döntése, bár személy szerint én nem hiszem, hogy jó döntés volt” – vélekedett Button, aki megerősítette, hogy a hátralévő időben is megmarad a jó munkakapcsolat közte és Hamilton között.

„Mi nem vagyunk közeli barátok, de együtt dolgozunk, és jó a munkakapcsolat közöttünk. Ha úgy gondoljuk, hogy valami gond van az autóval, akkor azon dolgozni fogunk” – nyilatkozta Button a Guardiannek.

whitmarsh - hamilton.JPG

Az ügy kapcsán Button mellett a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is megszólalt, és megerősítette, hogy Lewist továbbra is a McLaren család tagjának tekintik.

"Természetesen az emberek csalódottak, ha egy olyan valakit veszítenek el, mint Lewis, hiszen hosszú ideje velünk van, és mindenki mindent meg fog a számára adni” – nyilatkozta Whitmarsh a Reutersnek.

"Így vagy úgy, de biztos, hogy közösen értük el, és emlékszem a sok fantasztikus eredményre, számtalan futamgyőzelemre,  és pole-ra, rengeteg remek versenyre, és a 2008-as kiváló világbajnokságra. Őt szeretik ennél a csapatnál, és ezt ő is tudja nagyon jól” – nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke.

Az érintett, Lewis Hamilton is határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy egyre rosszabb lenne a viszony jelenlegi csapatával. Természetesen az autó hibáit nem hagyta szó nélkül, és bosszantotta a koreai gyenge szereplés, de egyértelművé tette, hogy a szenzációhajhász híresztelések ellenére továbbra is jó a viszonya csapattársával, és az alakulattal.

hamilton - monza.JPG

„Az autó borzasztó volt, és azt hiszem, most az emberek majd azt fogják mondani, hogy ismét csak kifogásokat keresek. De valóban olyan volt.”

„De nem fogom hagyni, hogy bármi zavarjon ebben az évben, 100 százalékig része vagyok ennek a csapatnak, egészen az utolsó pillanatig. Néhányan az emberek közül azt mondják továbbra is, hogy szakadék van köztem és Jenson között, de őszintén szólva nincs közöttünk probléma. Mi valóban fantasztikus csapattársak vagyunk."

„Sok éve része vagyok ennek az alakulatnak, és valóban nagyon kiváló a kapcsolat. Azt gondolom, hogy szeretem őket, és ők is szeretnek engem remélhetőleg” – nyilatkozta Hamilton, akinek az év végi távozása miatt semmi oka sem lenne mást mondani, mint amit valójában gondol.

000 facebook_banner.jpg

Talán Hamilton, és csapattársa szavainak, illetve a McLaren csapatfőnöke véleményének érdemes nagyobb hitelt adni, mint a hatásvadász spekulációknak.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button martin whitmarsh