2012. okt 18.

F1 Austin már most készen áll a futamrendezésre

írta: FormaNet
F1 Austin már most készen áll a futamrendezésre

Egy évvel ezelőtt még rengeteg bizonytalanság lengte körül Amerika visszatérését a Formula-1-be, elsősorban az Austinban épülő pálya körüli jogi, és pénzügyi anomáliák miatt. Bernie Ecclestone csak az utolsó pillanatban bólintott rá, hogy bekerüljön az USA Nagydíj a versenynaptárba, miután megfelelő pénzügyi garanciákat kapott a szervezőktől. A legújabb austini hírek szerint a pálya akár már a hétvégén is tudná fogadni a mezőnyt.

Austin 1.jpg

Az Egyesült Államokban 2007-ben rendeztek utoljára F1-es futamot, Indianapolisban, ám a száguldó cirkusz azóta is folyamatosan próbál visszatérni a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országba. A visszatéréssel kapcsolatban érdekes kettősség jellemzi az ország, és az F1 viszonyát, melyet a csapatok szövetségének, a FOTA-nak az elnöke, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy jellemzett, hogy: „Nem Amerikának van szüksége a Formula-1-re, hanem az F1-nek van szüksége Amerikára.”

Austin 2.jpg

A több mint egy éve húzódó bizonytalanság pár hónapja már egyre jobban tisztulni látszott. Az első biztató jelek az FIA műszaki delegáltjának, Charlie Whitingnak a Kanadai Nagydíj után tett látogatását követően mutatkoztak. Whiting júniusban tett bejárása után elégedetten nyilatkozott, és már akkor biztos volt benne, hogy nem lesz semmi gond a november közepére tervezett futam megrendezésével. Augusztus végén ismét látogatást tett Austinban, amikor megerősítette, hogy nincsenek kétségei, a pálya időben elkészül, és zöld utat adott a szervezőknek.

Egyes austini sajtójelentések továbbra is arról tudósítanak, hogy a pályán, és főleg a pálya körül vannak még hiányosságok, ám a szervezők szerint akár már a hétvégén is készek lennének megrendezni a versenyt.

Austin 4.jpg

A boxok és az egészségügyi létesítmények állapotával kapcsolatosan a projektmenedzser Braedon Box szerdán elmondta: „Minden pályához kapcsolódó létesítmény elkészült. Akár most is meg tudnánk rendezni a versenyt.”

A szakember azt azonban elismerte, hogy van néhány apróság, ami még hátra van, mint a tribün üléseinek beszerelése, és a médiacenter végleges kialakítása, de teljesen biztos abban, hogy ezek is rövidesen elkészülnek.

Austin 5.jpgAustin 3.jpg

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 USA Nagydíj Austin