2012. dec 27.

A Red Bull siker titka a csapatszellem

írta: FormaNet
A Red Bull siker titka a csapatszellem

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, az alakulat legnehezebb szezonjának végső sikere a csapatszellemben keresendő.

vettel - interlagos.jpg

A 2012-es szezon elején még úgy tűnt, a Red Bull Racing nem fogja megismételni az elmúlt két év sikereit. A McLaren erős szezonkezdése után a harmadik nagydíjat követően már a Red Bull bérelte ki a konstruktőri tabella legelőkelőbb helyét, és onnantól kezdve egyre nagyobb előnyt épített ki a riválisokkal szemben, végül az utolsó előtti versenyhétvégén a csapat harmadik vb trófeáját gyűjtötte be. A pilóták versenyében azonban sokkal kiélezettebb volt a küzdelem, és Sebastian Vettelnek még a szezonzáró interlagosi futamon is voltak reménytelennek tűnő pillanatai. Fernando Alonso egész évben csúcsformában versenyzett, és az utolsó pillanatig kemény ellenfélnek bizonyult, ám végül meg kellett elégednie egy újabb második hellyel.

"Ez volt a legnehezebb bajnokság, mind a konstruktőrök, mind a pilóták tekintetében, mert valóban vissza kellett küzdenünk magunkat, és éppen ezért, sok tekintetben ez volt a legörömtelibb is” – értékelt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint a rendkívüli összetartás és rengeteg áldozatvállalás nélkül nem sikerülhetett volna a harmadik világbajnoki cím.

„Figyelemreméltók azok a személyes áldozatvállalások, amiket az emberek vállaltak különösen Milton Keynes-ben, távol az otthontól és a családtól. Ez a csapatszellem az oka annak, amiért ilyen sikereket elértünk. Egy csapatként és egyetlen egységként dolgozunk. Idén megannyi hősies történet van arról, hogy az embereink túlteljesítették mindazt amit kértünk annak érdekében, hogy javítsunk a teljesítményen, hogy az alkatrészek eljussanak a pályákra, vagy éppen a szélcsatornában történő fejlesztések terén, a céljaink elérése érdekében” – sorolta a rengeteg erőfeszítést Horner.

„Amit vasárnap délutánonként látnak, az egy nagyon kis százalékát teszi ki egy nagydíjon résztvevő csapatnak. Ez a bajnokság, és ez a három bajnoki cím elképzelhetetlen lett volna a személyzet elkötelezettsége nélkül.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 red bull christian horner formula-1