2013. jan 16.

F1 Pérez válasza di Restának: Pénzért nem lehet eredményeket venni

írta: FormaNet
F1 Pérez válasza di Restának: Pénzért nem lehet eredményeket venni

Nem váratott sokat magára Sergio Pérez válasza, Paul di Resta azon célzására, ami szerint a McLaren a jelentős pénzügyi háttere miatt döntött a mexikói pilóta leszerződtetése mellett, Lewis Hamilton távozását követően. Pérez határozottan sértőnek érzi, hogy bárki is úgy gondolja, ő egyszerű fizetős pilóta, aki a pénzügyi háttere miatt kerülhetett be a Formula-1 egyik legpatinásabb topcsapatához.

Pérez, di Resta.jpg

A napokban a Force India pilótája, Paul di Resta kicsit rosszmájú megjegyzést tett a szponzori háttér jelentőségével kapcsolatosan, és konkrétan 22 éves Sergio Pérez példáját hozta fel, aki a világ leggazdagabb családjának, a mexikói Telmex céget is birtokló Slim klánnak a támogatását élvezi. Di Resta annak kapcsán fejtette ki véleményét, hogy elárulta, a wokingi alakulat vele is tárgyalásokat folytatott, és igyekezett kiemelni a csapatfőnökhöz, Martin Whitmarsh-hoz fűződő jó kapcsolatát. A skót pilóta kihangsúlyozta, hogy mögötte nem áll akkora pénzügyi támogatás, mint mexikói riválisa mögött, így talán ezért nem tudott a Force Indiától tovább lépni egy top csapat irányába.

A helyzet jelenleg az, hogy a McLarennek nincs semmiféle megállapodása sem a Telmex-szel, sem a Slim család bármely tagjával, sőt a telefonos óriáscég bejelentette, idén is megmarad a Sauber támogatójának, ami minden bizonnyal nyomós érv lehetett a szintén mexikói Esteban Gutiérrez leszerződtetése mellett, Kobajasi Kamui helyére. Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy a McLaren és a Slim klán valamely üzleti érdekeltsége között rövidesen valamiféle megállapodás születik majd, hiszen a milliárdos család első lépései óta támogatja Sergio Pérez autósport karrierét. A 22 éves pilóta nem is tagadja, hogy a pénzügyi háttér sokat segített neki eddigi pályafutása során, ám azt határozottan cáfolta, hogy a pénz miatt került volna a McLarenhez.

Kedden Pérez egyik twitter bejegyzésében egyértelműen Di Resta véleményére reagált, amikor ezt írta: „Pénzért vehetsz pilótaülést, de eredményeket sohasem.”

„Ezt azoknak mondom, akiknek kéltségei vannak ezzel kapcsolatban” – folytatta Pérez, már spanyol nyelven a bejegyzést.

Pérez tavalyi eredményei, az egyenetlen teljesítmény ellenére is figyelemreméltóak, hiszen két második (Malajzia és Olaszország) és egy harmadik (Kanada) helyezésével bizonyította tehetségét, és az év végére 66 pontot gyűjtve bekerült a top10-be a pilóták pontversenyében.

Paul di Resta 2012-ben egy negyedik legjobb eredménnyel büszkélkedhet, és az összesen 46 pontjával a 14. helyet szerezte meg.

000 facebook_banner.jpg

A mexikói pilóta Di Resta véleményétől függetlenül, már korábban - amikor első alkalommal tett hivatalos látogatást a McLaren főhadiszállásán - is beszélt arról, hogy dühíti, hogy többen is folyamatosan úgy beszélnek róla, mint egy fizetős pilótáról.

„Ez engem már az elejétől fogva bosszant, mert az emberek nem fogják fel, hogy ez az egész részemről mekkora áldozattal járt. El kellett hagynom a családomat 15 éves koromban, és egy étterem felett éltem Németországban” – idézte Pérezt a Daily Mail.

„Előbb vagy utóbb azonban megtudják, hogyan kell ezt értékelni” – nyilatkozta a McLaren mexikói pilótája.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 formula1 paul di resta woking fizetős pilóták telmex sergio pérez