2013. jún 14.

F1 Pérez: Az eső és a csoda sem segíthet rajtunk

írta: FormaNet
F1 Pérez: Az eső és a csoda sem segíthet rajtunk

A McLaren új versenyzője, a Saubertől érkező Sergio Pérez a téli szünetben futamgyőzelmekről, sőt bajnoki címről álmodozott, jelenleg azonban lassan már arról is letesz, hogy idén még felállhat a dobogóra.

sergio perez.JPG

 

Sergio Pérez jelenleg 12 ponttal a bajnoki tabella 13. helyén áll, míg tavaly ilyenkor a Sauberrel már túl volt két dobogós helyezésen, és 37 pont állt a neve mellett. Csapata, a McLaren jelenleg nem a négy top csapattal harcol, hanem a Force Indiával, mely csapat hét nagydíjat követően 14 egységgel előzi meg a wokingi gárdát.

A 23 esztendős mexikói tehetség hiába bízott előrelépésben a csapatváltás során, jelenleg maximum azzal vigasztalódhat, hogy Peter Sauber alakulata sem hozza tavalyi formáját. Arra a kérdésre, hogy Silverstone-ban valamit javulhat-e a McLaren teljesítménye, igen kiábrándultam felelt.

Arctica sportnapszemüveg

„Nincs semmi ami segíthetne minket, sem az eső, sem pedig valamilyen csoda”- mondta pesszimistán Pérez, aki azt sem tagadja, nem erre számított, és igen bosszantó, hogy ilyen siralmasan indul első éve egy nagy csapatnál.

„Ez nem az az év, amit szerettem volna. Tavaly ilyenkor több pontom volt a Saubernél. A autónknak olyan sok problémája van, és annyira le vagyunk maradva, hogy nincs egyetlen olyan terület, amire összpontosíthatnánk.”

Ebben a helyzetben Pérez most kénytelen lejjebb adni álmaiból, és legalább a dobogóra szeretne még ebben a szezonban felállni, de… „Ebben a pillanatban még csak nem is gondolok erre” – válaszolt arra a felvetésre, hogy idén megszerezheti-e negyedik F1-es dobogóját.

000 facebook_banner.jpg

Természetesen Monaco óta Pérez agresszív vezetési stílusa is folyamatos témát szolgáltat a médiában, amiről nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy ezen tulajdonságán nem fog változtatni  a jövőben sem.

"Az előzés hozzátartozik a versenyzéshez, és újra megtenném. Versenyzők vagyunk, nem pedig vasárnapi sofőrök" - mondta még Kanadában a mclarenes mexikói versenyző, és a vezetési stílusával kapcsolatos kritikák továbbra sem érdeklik.

„Nem azért vagyok a Formula-1-ben, hogy ne kritizáljanak, vagy mindenki kedveljen. Azért vagyok itt, hogy a csapatomért harcoljak, és ha ezért bárki kritizál, nem érdekel.”

001_fórum logo.png

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 sergio perez