2011. nov 01.

F1 fantázia Karun Chandhokkal

írta: FormaNet
F1 fantázia Karun Chandhokkal

A formula1.com idén indított fantázia sorozatának következő szereplője a Team Lotus tartalékpilótája, Karun Chandhok, akinek ugyan nem adatott meg a lehetőség, hogy hazai közönsége előtt versenyezzen az első Indiai Nagydíjon,  de egy F1-es álmodozásra ő is kapható volt.
 
Ha ki kellene választanod a világ bármely pontján egy várost egy új Formula-1-es utcai pályához, melyik várost választanád, és milyen szempontok alapján döntenél?
 
Karun Chandhok: Londont. Brit Nagydíj a város szívében, történelmi parkok és műemlékek körül, azt hiszem fantasztikus lenne.
 
Ha választhatnál egy korábbi világbajnokot csapattársadnak, ki lenne az és miért?
 
KC: Alain Prost. Úgy érzem, hogy nagyon sokat tanulhatnék tőle. Nem hiába nevezték „professzornak”!
 
A múlt Formula-1-es újításai között sorakozik az aktív felfüggesztés, a turbófeltöltéses motorok, a hat kerék és sorolhatnánk még… Ha valamelyik korábbi innovációt vissza lehetne hozni a múltból, melyik választanád, és miért?
 
KC: Tetszik az aktív felfüggesztés ötlete – Szerintem ez egy zseniális koncepció volt abban a korban, ahol még az aerodinamika tanulmányozása sehol sem volt a mostanihoz képest.
 
Milyen innovációkat szeretnél látni a jövőben? 
 
KC: Azt hiszem a Formula-1 tulajdonképpen most jó úgy ahogy van. Megfelelő az egyensúly a versenyhelyszíneknél, és az előzéseket elősegítő szabályoknál is. Ennek megtartása lenne a lényeg az F1-ben.
 
Ha csak egy versenypályán vezethetnél életed végéig bárhol a világon, a jelenlegiekből vagy akár a múltból, akkor melyiket választanád?
 
KC: Mindörökké Monaco
 
Maserati, Alfa Romeo, Tyrell, March - csak néhány csapat, akik már nem részesei a szériának. Melyik egykori csapatnál versenyeztél volna legszívesebben, és miért?
 
KC: A Hesketh-nél szívesen versenyeztem volna. Úgy hallottam, hogy náluk jó szórakozás volt dolgozni.
 
Ha tervezhetnél egy F1-es pályát, melybe az összes kedvenc kanyarod bekerülhetne, akkor melyik lenne az a három, amit mindenképpen beraknál?
 
KC: A Casinónál lévő bal-jobb kanyar Monacóból - ez egy fantasztikus kihívás, szinte vakon vezetsz, aztán az Ascari sikán Monzából, ez alacsony leszorítóerő mellett egy nagyon nehéz jobbos kanyar, és még Silverstone-ból a Maggots/Becketts.
 
Ha visszamehetnél az időben, és 1950-1990-ig bármelyik évtizedben versenyezhetnél, melyik évtizedet választanád, és miért?
 
KC: Hmm... Valószínűleg a 1990-es éveket. Imádtam a megjelenés azokat a versenyautókat. Annyira kifinomultak, mégis egyszerűek voltak, és nem volt több millió gomb a kormányokon.
 
A jelenlegi szabályokon mit változtatnál legszívesebben, és miért?
 
KC: Nem vagyok nagy rajongója a KERS-nek. Úgy tűnik nagyon drága, és nem igazán hozza a várakozásoknak megfelelő show-t, hiszen mindenkinek azonos mennyiségű plusz energia áll rendelkezésére.
 
Ha a Formula-1 nagy versenyzői közül ki kellene választanod két egykori pilótát más-más korból, hogy megnézd, hogyan versengenek egymás ellen, kik lennének ők?
 
KC: Sennát és Schumachert, amikor mindketten saját pályafutásuk csúcsán voltak.
 
Ha csapatfőnök lennél, a jelenlegi mezőnyből kit szerződtetnél le elsőként saját csapatodba? (Saját magad, és jelenlegi csapattársad kivételével)
 
KC: Fernando Alonso
 
A jelenlegi versenynaptár 19 futamból áll. Ha még egy helyszínt hozzáadhatnál, melyik lenne az, és miért?
 
KC: Laguna Seca lenne az – fantasztikusan néz ki, és tetszik az ölet, hogy az F1 visszatért Amerikába. 
 
Egy vacsorapartit rendezel, ahová meghívhatsz négy embert a motorsportok világából, akár a múltból is. Kiket hívnál meg?
 
KC: Frank Williamst, Ron Dennist, Ken Tyrrellt és Colin Chapmannt – gondoljunk csak bele milyen történeteket tudnának mesélni…
 
Ha lehetőséged nyílna egy F1-es autót vezetni a múltból, melyikbe ülnél bele?
 
KC: Az 1993-as Williams FW15C-be, vagy az 1990-es Ferrari 641-be.
 
Tetőtéri medence, tekepálya, forgó sushi bár - csak néhány dolog, ami a legtöbb F1-es Motorhome-ban nem található meg. Ha hozzátehetnél egy dolgot ezekhez felszerelésekhez, berendezésekhez, akkor mi lenne az?
 
KC: Liftet, mert a lépcsőházakban valóban meredekek a lépcsők.
 
Képzeld el, hogy most nyerted meg  a világbajnoki címet. Hová mennél ünnepelni, és milyen ünnepi menüt választanál?
 
KC: Ó, ez könnyű Brackley-be, a Khushboo-ban (ez egy indiai étterem Brackley-ben), és „Karun specialitása” menüt választanám!

 
Még több F1 fantázia:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 karun chandhok f1 fantázia