2011. nov 06.

F1 fantázia Daniel Ricciardóval

írta: FormaNet
F1 fantázia Daniel Ricciardóval

A formula1.com idén indított fantázia sorozatában ezúttal Daniel Ricciardo került sorra, aki idén már kilenc versenyen is bizonyíthatta tehetségét a Hispania Racing Teamnél, ugyanakkor még igen hosszú út áll előtte király-kategóriában. Az ausztrál pilótáról kiderül, hogy rajong a motorversenyekért és a NASCAR-ért, és fiatalsága ellenére, fantáziájában egészen az ’50-es évekig utazott vissza, Juan Manuel Fangio Alfa Romeojába.
 
Ha ki kellene választanod a világ bármely pontján egy várost egy új Formula-1-es utcai pályához, melyik várost választanád, és milyen szempontok alapján döntenél?
 
Daniel Ricciardo: Las Vegast vagy New Yorkot. Még sohasem jártam ott, de biztos vagyok benne, hogy őrületes lenne!
 
Ha választhatnál egy korábbi világbajnokot csapattársadnak, ki lenne az és miért?
 
DR: Ayrton Senna, mert legalább megtudnám, hogy a pokolba is vezetett annyira gyorsan vizes pályán.
 
A múlt Formula-1-es újításai között sorakozik az aktív felfüggesztés, a turbófeltöltéses motorok, a hat kerék és sorolhatnánk még… Ha valamelyik korábbi innovációt vissza lehetne hozni a múltból, melyik választanád, és miért?
 
DR: V10 motorokat - a hangokat! 
 
Milyen innovációkat szeretnél látni a jövőben? 
 
DR: Semmi extrém futurisztikus dolgot. Meg kell őrizni a hagyományokat. A több lóerő nem lenne rossz dolog, és meg kell tartanunk a hanghatásokat is, hogy napokkal később is zúgjon a fülünk.
 
Ha csak egy versenypályán vezethetnél életed végéig bárhol a világon, a jelenlegiekből vagy akár a múltból, akkor melyiket választanád?
 
DR: Valószínűleg a régi Nordschleifét választanám. De nagyon szorosan a második helyen ott van még Makaó, és Bathurst (bár még soha nem versenyeztem ott) is csodálatos lenne.
 
Maserati, Alfa Romeo, Tyrell, March - csak néhány csapat, akik már nem részesei a szériának. Melyik egykori csapatnál versenyeztél volna legszívesebben, és miért?
 
DR: Ez egy nehéz kérdés. Nem igazán tudok erre válaszolni, de Fangio Alfa Romeoját az 1950-es évek elején biztos különleges lenne vezetni.
 
Ha tervezhetnél egy F1-es pályát, melybe az összes kedvenc kanyarod bekerülhetne, akkor melyik lenne az a három, amit mindenképpen beraknál?
 
DR: Bathurst-ből a Dippert, Makaóból a második szektort, ahol gyors jobbos majd egy bal-jobb kanyarkombináció is van, és Brands Hatch hátsó részét. Ez egy nagy sebességű, és emelkedőkkel teli kombináció, nagy buli lenne.
 
Ha visszamehetnél az időben, és 1950-1990-ig bármelyik évtizedben versenyezhetnél, melyik évtizedet választanád, és miért?
 
DR: Talán az 1980-as éveket. De őszintén szólva, azt hiszem, hogy minden évtizednek meg van a maga különlegessége, amit szívesen kipróbálnék. Például az ’50-es ’60-as években is érdekes lehetett azokat az autókat vezetni.
 
A jelenlegi szabályokon mit változtatnál legszívesebben, és miért?
 
DR: Szeretném, hogy az autómba egy kicsit több lóerő legyen! (Nevet) De, hogy őszinte legyek, azt hiszem ebben a pillanatban egy jó korszakot élünk, és a versenyek is izgalmasak, szóval nem sokat változtatnék. Azt szeretném, ha a mezőny kicsit közelebb lenne egymáshoz. Ezt szívesen látnám, mert még izgalmasabb lenne a versenyzés.
 
Ha a Formula-1 nagy versenyzői közül ki kellene választanod két egykori pilótát más-más korból, hogy megnézd, hogyan versengenek egymás ellen, kik lennének ők?
 
DR: Ayrton Senna és James Hunt.
 
Ha csapatfőnök lennél, a jelenlegi mezőnyből kit szerződtetnél le elsőként saját csapatodba? (Saját magad, és jelenlegi csapattársad kivételével)
 
DR: Cole Trickle vagy Rowdy Burns! (Nevet) (mindkét karakter a Mint a villám c. film szereplője)
 
A jelenlegi versenynaptár 19 futamból áll. Ha még egy helyszínt hozzáadhatnál, melyik lenne az, és miért?
 
DR: Makaó. Tudom, hogy szűk, de sebaj, nagyon szórakoztató lenne.
 
Egy vacsorapartit rendezel, ahová meghívhatsz négy embert a motorsportok világából, akár a múltból is. Kik lennének ők?
 
DR: Valentino Rossi, Travis Pastrana, Wayne Gardner és Dale Earnhardt. Mindig is imádtam mindenféle versenyt, így a kétkerekűeket is, ezért más területekről is vannak példaképeim. Nagyon jó lenne megismerni, hogy milyenek is valójában, és úgy általában, hogyan gondolkodnak bizonyos dolgokról. Biztos vagyok benne, hogy jó móka lenne. És például Dale Earnhardt volt az én gyerekkori hősöm, mert szerettem a NASCAR-t, ő volt  „Megfélemlítő (The Intimidator)
 
Ha lehetőséged nyílna egy F1-es autót vezetni a múltból, melyikbe ülnél bele?
 
DR: A McLaren MP4 / 4-be (1988)
 
Tetőtéri medence, tekepálya, forgó sushi bár - csak néhány dolog, ami a legtöbb F1-es Motorhome-ban nem található meg. Ha hozzátehetnél egy dolgot ezekhez felszerelésekhez, berendezésekhez, akkor mi lenne az?
 
DR: Egy tetőtéri mozi egy gyógyfürdő és egy pingpongasztal. Esetleg a sarokba egy kisebb bárpultot, néhány szép pincérnővel, az még beleillene a képbe.
 
Képzeld el, hogy most nyerted meg  a világbajnoki címet. Hová mennél ünnepelni, és milyen ünnepi menüt választanál?
 
DR: Valószínűleg mindenkit meghívnék az otthonomba, Ausztráliába, és megkérném anyukámnak, hogy mindenfélét főzzön. Én személy szerint leginkább az olasz módra elkészített rántott húst kedvelem. Az időjárás tökéletes lenne, így polóban, rövidnadrágban és cipő nélkül, tipikus ausztrál stílusban ünnepelnénk. Te, ez valami csodaszép lenne!
 
 
Még több F1 fantázia
 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 hrt f1 fantázia daniel ricciardo