2011. dec 08.

F1 fantázia Bruno Sennával

írta: FormaNet
F1 fantázia Bruno Sennával

A Formula1.com idén indított fantázia sorozatában ezúttal Bruno Senna a következő interjúalany, aki idén Nick Heidfeldet váltotta a Reanult-nál. Bruno karácsonyi kívánsága minden bizonnyal egy szerződés, ám ezen kívül például szívesen látná nagybátyát Juan Manuel Fangio ellen versenyezni, vagy éppen saját csapattársaként.

Ha ki kellene választanod a világ bármely pontján egy várost egy új Formula-1-es utcai pályához, melyik várost választanád, és milyen szempontok alapján döntenél?
 
Bruno Senna: Santa Monicát Los Angelesben. Ott a hegyoldalban van néhány csodálatos kanyar, amik próbára tennék a vezetői képességeket.
 
Ha választhatnál egy korábbi világbajnokot csapattársadnak, ki lenne az és miért?
 
BS: Nagybátyámat, Ayrton Sennát választanám, és megpróbálnék annyit tanulni tőle, amennyit csak lehetséges, és felpörgetne kicsit, hogy már megint milyen kvalifikációs kört rakott össze.
 
A múlt Formula-1-es újításai között sorakozik az aktív felfüggesztés, a turbófeltöltéses motorok, a hat kerék és sorolhatnánk még… Ha valamelyik korábbi innovációt vissza lehetne hozni a múltból, melyik választanád, és miért?
 
BS: Ez a turbófeltöltés lenne, hiszen elképesztő lóerők voltak azokban az autókban, és komoly kihívás volt vezetni őket, különösen az időmérőkön és esős körülmények között.
 
Milyen innovációkat szeretnél látni a jövőben? 
 
BS: Annyi lóerőt szeretnék az autókba, mint ami a V10-es korszakban volt, de persze ha hidrogén, vagy másfajta üzemanyag hajtaná a kocsikat, akkor nem szennyeznék a levegőt.
 
Ha csak egy versenypályán vezethetnél életed végéig bárhol a világon, a jelenlegiekből vagy akár a múltból, akkor melyiket választanád?
 
BS: Spa-Francorchamps lenne. Ez bármilyen körülmények között egy csodálatos pálya.
 
Maserati, Alfa Romeo, Tyrell, March - csak néhány csapat, akik már nem részesei a szériának. Melyik egykori csapatnál versenyeztél volna legszívesebben, és miért?
 
BS: Lotus ...Szerencsés vagyok, hiszen egy feket-arany Lotus versenyzője vagyok!
 
Ha tervezhetnél egy F1-es pályát, melybe az összes kedvenc kanyarod bekerülhetne, akkor melyik lenne az a három, amit mindenképpen beraknál?
 
BS: Az Eau Rouge-t (Spa) megfordítva, Szuzukából az „S” kanyarkombinációt, és Silverstone-ból a Copse. Jelenleg leginkább ezek a legizgalmasabb kanyarok.
 
Ha visszamehetnél az időben, és 1950-1990-ig bármelyik évtizedben versenyezhetnél, melyik évtizedet választanád, és miért?
 
BS: Az 1980-as éveket, mert ebben az időben már rengeteg innováció volt, és brutálisak voltak azok az autók.
 
A jelenlegi szabályokon mit változtatnál legszívesebben, és miért?
 
BS: Szeretném ha szezon közben lehetne valamennyit tesztelni annak érdekében, hogy a csapatok fejleszteni tudják az autókat, és a fiatal pilóták is lehetőséghez jussanak.
 
Ha a Formula-1 nagy versenyzői közül ki kellene választanod két egykori pilótát más-más korból, hogy megnézd, hogyan versengenek egymás ellen, kik lennének ők?
 
BS: Juan Manuel Fangiót és Ayrtont választanám. Két nagyon különböző versenyző, ugyanakkor mindketten mesterei voltak a sportnak.
 
Ha csapatfőnök lennél, a jelenlegi mezőnyből kit szerződtetnél le elsőként saját csapatodba? (Saját magad, és jelenlegi csapattársad kivételével)
 
BS: Talán Fernando Alonsót. Van annyira tapasztalt, hogy egy csapat irányító pilótája legyen, a sebessége pedig megvan ahhoz, hogy győzelemre vezesse az autót.
 
A jelenlegi versenynaptár 19 futamból áll. Ha még egy helyszínt hozzáadhatnál, melyik lenne az, és miért?
 
BS: Talán Magny-Cours lenne, mert egy nagyon gyors és nagy kihívást jelentő versenypálya, pont olyan, amilyet a legtöbb versenyző kedvel.
 
 
Egy vacsorapartit rendezel, ahová meghívhatsz négy embert a motorsportok világából, akár a múltból is. Kik lennének ők?
 
BS: Bernei Ecclestone, Jean-Marie Balestre (korábbi FIA elnök), Nelson Piquet és James Hunt.
 
Ha lehetőséged nyílna egy F1-es autót vezetni a múltból, melyikbe ülnél bele?
 
BS: az 1993-as aktív felfüggesztéses Williamsbe.
 
Tetőtéri medence, tekepálya, forgó sushi bár - csak néhány dolog, ami a legtöbb F1-es Motorhome-ban nem található meg. Ha hozzátehetnél egy dolgot ezekhez felszerelésekhez, berendezésekhez, akkor mi lenne az?
 
BS: Sok-sok szimulátort, hogy a vendékek egymás ellen tudjanak csatázni az adott versenypályákon a jelenlegi F1-es modellekkel.
 
Képzeld el, hogy most nyerted meg  a világbajnoki címet. Hová mennél ünnepelni, és milyen ünnepi menüt választanál?
 
BS: Biztos, hogy hazautaznék Sao Paulóba és ennék egy hatalmas Churrascót (grillezett húsok) a Fogo de Chaóban (egy steakhouse Sao Paulóban) sajtokkal és zsemlével.
 
 Még több F1 fantázia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szöveg. Formanet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 bruno senna f1 fantázia